< Min egen resa mot en annorlunda vardag -

Tydligen...

2012-02-24 - 14:53:09
Tydligen börjar det synas nu på mig.. min lärare som vet sen tidigare kom och sa att nog börjar de synas nu.. jag märker bara att mina brallor blivit lite mindre vid midjan.. men det är typ allt.

Ska på middag senare idag med niklas familj.. som inte vet om nått än. tror jag iaf.. Men jag tänker inte dölja nått :)
Blir ju lite jobbigt annars att försöka förklara varför jag tex inte vill ha ett glas vin eller så till maten :D


slänger upp en magbild sen om de finns nått intresse av det :)

...

2012-02-18 - 19:22:34
Det verkade ordna sig till sist ändå :)
Ikväll blir det godis och melodifestivalen här hemma med älsklingen.

Problem...

2012-02-17 - 16:57:43
Försöker sätta upp en grejj här på bloggen men den vill inte dyka upp.. och samma med annonsen här brevid.. Jag har tagit bort koden men varför i hela helsike är den kvar ändå??? Nån som vet?

Vecka 14

2012-02-07 - 12:48:24
Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.





Hur jag själv mår.

Beskrivningen stämmet väl in till viss del men då jag gått och blivit förkyld så stämmer knappast det med att må fantastiskt... Men ett svagt streck har dock kommit under naveln :)

Hemligheten..

2012-02-01 - 11:54:52
Hemligheten som jag faktiskt fick rätt svar på var ju såklart att jag och niklas ska bli föräldrar i aug!
Tror alla som fått veta det hittills blivit rätt förvånade!


Din graviditetsvecka: 13
Fostrets ålder: 11 veckor

Grattis - du är nu gravid i vecka 13 och har inlett den 2: a trimestern! Fostrets olika organ fortsätter att växa, men organens "arkitektur" är lagd. Det betyder att skada på grund av läkemedel, infektion och liknande efter denna period inte ger missbildningar. Stämbanden börjar så smått att utvecklas. Fostrets bukspottskörtel börjar producera insulin, och levern börjar utsöndra galla.

Din livmoder växer i jämn takt. Detta kan ge upphov till lite magsmärtor. Din aptit ökar, men tänk på att äta sunt!

Istället för att sova på rygg kan det vara klokt att hitta en annan sovställning. När du ligger på rygg ökar trycket på organ och blodådror som ligger "bakom" fostret.

Gravida ska använda bilbälte. Det finns ingen anledning att inte göra detta, även om du är gravid. Du kan med fördel lägga bilbältet så långt ned på magen som möjligt, ev. köpa ett hjälpmedel för gravida för att kunna lägga bältet nedanför fostret.

Fostrets längd: 6,6 cm från hjässa till stuss

RSS 2.0